Het Ouderteam

Het ouderteam bestaat uit elf enthousiaste ouders en twee toffe leerkrachten. Elke maand komen we samen om te bekijken hoe we kunnen helpen in de uitbouw en werking van de school. Dit doen we op diverse wijzen.

Zo proberen wij ondersteunend te zijn in bepaalde activiteiten die de school organiseert. We trakteren bv. een ijsje voor alle kinderen op de sportdag en bakken pannekoeken tijdens carnaval. Verder organiseren we ook een receptie op het einde van het schooljaar voor de 3e kleuterklas en het 6e leerjaar om een afgesloten hoofdstuk in hun leven feestelijk te vieren!

Naast een ondersteunende rol, organiseren wij ook enkele leuke activiteiten. Zo kunnen de ouders elkaar beter leren kennen en beleven de kinderen ook na de schooluren nog fijne momenten. Als kers op de taart kunnen wij zo als ouderteam ‘een centje’ extra verdienen. Deze opbrengst wordt wel overwogen en in samenspraak met de directie gebruikt om te investeren in onze school. Op deze manier wordt de leefomgeving voor onze kinderen nog mooier en fijner dan ze nu al is. Enkele schoolrealisaties waar wij de voorbijgaande jaren een grote bijdrage in geleverd hebben zijn:

  • Nieuwe banken voor het 6de leerjaar om een juiste zithouding te stimuleren.
  • Zitbanken en hockeyveldje op de speelplaats.
  • Het ontwerp van de speelplaats voor de lagere school.
  • Een culturele uitstap voor elke klas.
  • Les- en spelmateriaal voor elke leeftijd.

Tot slot bieden wij ook graag een luisterend oor aan de schoolpoort voor ouders die iets willen melden over de werking van de school. Dit kunnen we dan doorgeven aan de directie om zo op zoek te gaan naar de juiste oplossing.

Mocht je ook zin hebben om als actief lid deel te nemen aan het ouderteam, laat het ons dan zeker weten! Heb je echter te weinig tijd maar zie je het zitten om eens te helpen tijdens een activiteit of kan je via je werk een bijdrage (bv. frigo’s, decoratie, eetkraampje,..) leveren dan zijn we je ook enorm dankbaar.

We wensen jullie alvast een fijn schooljaar en vergeet ons zeker niet te volgen via onze facebookpagina ‘Ouderteam Mater Dei Zegersdreef’ en via instagram ouderteam_zegersdreef!

Het Ouderteam

ouders: Randy, Marleen, Bram, Magalie, Bart, Michael, Anneriet, Charlotte, Peggy, Annick en Joris
leerkrachten: Juf Anneleen en Juf Marleen
Contact: ouderteam.zegersdreef@gmail.com