1B

Hallo allemaal,

Welkom op de klasblog van 1B. Wij zijn een groep vol toffe jongens en meisjes. Hup en aap zijn onze vriendjes die ons helpen om te leren lezen en schrijven. Ondertussen kunnen we al heel wat woorden lezen en schrijven. We krijgen zelfs Franse les op school!

Tussen de middag picknicken we graag met 1A buiten op de tribune. Er wordt dan vaak voorgelezen tijdens het eten. In zithoek zitten, vinden wij in het eerste nog reuzegezellig. Daarom starten we elke dag met een onthaal in de kring. Zo kunnen we voldoende tijd maken om het over dingen te hebben die ons bezighouden.

Elke dag krijgen een aantal kinderen een letterzak mee naar huis. Daar steken ze voorwerpen in met de letters die we leren. In de zithoek vertellen die kinderen dan wat ze hebben meegebracht. Ook dat hoort bij ons onthaal.

Ook voor knutselen, turnen, zingen, spelen,… wordt tijd gemaakt. Zo hebben wij allemaal iets om naar uit te kijken. Al kijken wij als klas natuurlijk het meeste uit naar het einde van het schooljaar, want dan gaan we naar de Efteling! Met het thema ‘Grootmoeders grote oren’ sluiten we zo ons eerste leerjaar op een sprookjesachtige manier af.

Een fijn jaar voor iedereen gewenst!

Juf Anneleen en de kinderen van 1B.

Foto albums